לפרטים וקביעת תור: 072-3712-103

אלימות

אלימות נראה שכל קיץ יש גל של אלימות קשה בלתי מובנת. בשנה שעברה היה גל של רציחות ילדים בידי הוריהם, והמתוקשר ביותר היתה הילדה רוז פיזם שמדינה שלמה ליוותה את החיפושים אחריה. והשנה אנו עדים לרציחות מסוג שונה, מעשי בריונות, פגיעה באוכלוסיה מסויימת (כמו ההומו-לסבית),חיסול חשבונות וירי באזרחים תמימים  שנקלעו למקום, פרצי זעם המסתיימים ברצח ועוד.

כשאנו חושבים במונחים משפחתיים מיד מתעוררות מספר שאלות הנובעות מהפחד שהארועים הנ"ל מטילים  עלינו באופן אוטומטי. איך יכולה המשפחה הנורמטיבית להגן על בני המשפחה? הפעם ההגנה דרושה לכל בני המשפחה ולא רק לילדים,  כפי שסברנו קודם. ברור שאיננו יכולים לצפות להגנה מספקת מצד הממסד.

המשטרה, לעיתים אדישה מדי, לעיתים  מתמהמהת מדי, לעיתים עמוסה מדי, בכל מקרה הנוכחות שלה לא מספקת ולא יעילה. אין זה סביר שכל משפחה תשכור  שירותי חברה אבטחה, אם כי יש חלק באוכלוסיה שעושה זאת. אז מה כן?! ראשית, יש להעלות את הנושא של האלימות לשיח המשפחתי. לא ברמה שתיצור פאניקה והימנעות מיציאה מהבית,  שכן זה לא מציאותי, אך ברמה שכל אחד מבני המשפחה משתך ברגשות ובמחשבות שלו אודות ארועי השעה הנ"ל.

שנית, יש להעלות רעיונות, בתוך המשפחה, אילו צעדים ניתן לנקוט, אילו שינויים בשיגרה ניתן לערוך, כדי להגביר  את המוגנות והביטחון של כל אחד מבני המשפחה. למשל, אם מדובר בילדים בגילאים שבדרך כלל מסתובבים לבד ברחבי העיר, להקפיד על מספר כללים: לא להסתובב לבד, אלא בחבורות, או לפחות בשלישיות. לקיים נוהל תקשורת עם אדם מבוגר, הורה או אחר,בזמנים קצובים.  לשתף בקשיים בחששות מפני גורם מאיים כלשהו. לפנות לעזרה למבוגר או למשטרה ולנדנד בקשר לכך. להגביל את השהייה מחוץ לבית/מקום מוגן/סואן. להימנע מיצירת קשר/קשר עין עם גורמים פרובוקטיביים/מתגרים שברור שמחפשים אקשן.

להקשיב לתחושות הבטן כשחשים סכנה ולהסתלק מהמקום במהירות האפשרית. לא להתפתות להאמין "לי זה לא יקרה" או "אני יכול להתמודד עם זה בקלות". זו רשימה חלקית בלבד המתאימה לכל משפחה, וכל אחד מוזמן להוסיף על הרשימה כללים נוספים שיש בהם להגביר את המוגנות של כל בני המשפחה, ובמיוחד של הילדים במשפחה. לא הזכרנו ילדים צעירים, שאין להשאירם ללא השגחה. לא דיברנו על הנושא של השימוש באלכוהול, שהוא לעיתים קרובות, החומר המזין את האלימות הקשה.

לסיכום, לאור מצב האלימות הגואה, ניתן לומר שאנו במצב חירום, ובמצבי חירום יש כללים מיוחדים,  שחובה להקפיד עליהם עד שהמצב ישתפר כתוצאה מכל ההמלצות האחרות שייושמו, כמו הגברת הנוכחות המשטרתית במקומות מועדים, הגדלת תוכניות החינוך והמניעה ועוד. הישמרו על נפשותיכם כי אין לנו דבר יקר יותר מהמשפחה, מהילדים.

נבנה על ידי Sitexpress